Gå till eugreenalliance
Sök

Ämneslärarprogrammet - med inriktning mot arbete i gymnasieskolan: ingångsämne matematik 300 hp

Är du intresserad av att arbeta med ungdomars lärande och utveckling? Brinner du för något speciellt ämne? Är du en god ledare? Då är ämneslärarprogrammet något för dig!

Om utbildningen

Ämnet matematik har en flertusenårig historia med bidrag från många kulturer. Kunskaper i matematik ger människor förutsättningar att fatta välgrundade beslut i vardagslivets många valsituationer och ökar möjligheterna att delta i samhällets beslutsprocesser.
Matematik på ämneslärarprogrammet ger dig som blivande lärare kunskaper i både matematik och matematikdidaktik, så att du kan utveckla dina elevers begreppsförståelse och räknefärdigheter i matematik och inspirera elever att upptäcka matematiken. I utbildningen ingår särskilda didaktiska moment, t.ex. att demonstrera och förklara matematiska begrepp och problem samt att konkretisera matematiska begrepp med hjälp av laborativt material, där din didaktiska förmåga att undervisa i matematik utvecklas.

Förutom ämnesstudier innehåller programmet verksamhetsförlagd utbildning på en skola samt kurser inom utbildningsvetenskap, t.ex. specialpedagogik, skolans organisation och styrning, betyg och bedömning samt skolans värdegrund.

Vid Högskolan i Gävle kan du kombinera matematik med ett av ämnena engelska eller religionsvetenskap.

Programmet ges både på campus och på distans med 100% studietakt. Distans innebär ca fyra till fem träffar per termin i Gävle. Varje träff är minst 1-2 dagar. I vissa kurser är antalet dagar på Högskolan fler om så krävs.

Efter utbildningen

Utbildningen leder till en behörighetsgivande examen som gör att du kan ansöka om lärarlegitimation i dina ämnen hos Skolverket. Du kan undervisa i årskurs 7-9 och/eller på gymnasiet.

Examen

  • Ämneslärarexamen

Mer information

Utbildningsplan

Anmälningsinformation

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet + Samhällskunskap 1b /1a1+1a2, Matematik 4. Eller: Engelska B, Samhällskunskap A, Matematik D

Urval

Betyg/Högskoleprov: 60/40 %

Ansökan

Start
Studieform
Studietid
Anmälan *

*) Webbanmälan på antagning.se öppnar cirka en månad före sista anmälningsdag.

Publicerad av: Zara Lindahl Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2016-11-01
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)